Marie Bee Bloom: Bloom the world!

Marie Bee Bloom: Bloom the world!

Marriane de Groot-Pons, eigenaar van Marie Bee Bloom, werd er diep ongelukkig van. Overal zag ze mondkapjes op straat en in de natuur liggen. Zij was er heilig van overtuigd dat dit anders kon en moest. En zo kwam haar eerste idee tot stand: biologisch afbreekbare mondkapjes. En weet je wat het hele idee nog leuker maakt? Er zit ook nog een extra verrassing in de mondkapjes, namelijk zaadjes. Dus in het voorjaar geven ze ook nog eens bloemen! Inmiddels past zij het concept naar mondkapjes ook toe op kerstboom decoraties, rugnummers en zijn er nog vele andere ideeën. Wat een ontzettend gaaf en origineel idee, een merk wat ons echt inspireert. Drie vragen aan Marianne.

Welke merken hebben jou geïnspireerd of inspireren jou nog steeds - en waarom?

Poeh… dit vind ik best een lastige vraag. Ik kan niet echt een merk noemen waar ik ‘fan’ van ben of dat ik als voorbeeld zie.
Het zijn meer mensen en gebeurtenissen waar ik mijn inspiratie vandaan haal. De mensen die op een dag besloten: ik ga het anders doen, ik ga mij inzetten (op wat voor manier dan ook) voor de betere wereld.
Dat kan door het op de markt brengen van een goed product, maar ook door het opzetten van een initiatief. Of door te besluiten dat je bepaalde dingen niet meer gaat doen. Neem bijvoorbeeld True Ideas, het vroegere reclamebureau van mijn echtgenoot. Zij besloten op een gegeven moment om hun creativiteit alleen nog maar in te zetten voor de betere wereld, om bedrijven te helpen met hun rol naar de betere toekomst. Niet door greenwashing, maar door ze echt aan het denken te zetten en zich echt bewust te laten worden wat hun rol zou kunnen zijn of hoe ze die zouden kunnen creëren door van binnenuit te veranderen.
En natuurlijk hoe je dan die boodschap overbrengt, hoe maak je dan reclame op een passende en aansprekende manier.

Wat is jouw missie met Marie Bee Bloom? En waar sta je nu?

De missie en boodschap is ‘Bloom the world’.
Door middel van 100% biologisch afbreekbare producten met bloemenzaadjes (mondkapjes, kerstboom decoraties, rugnummers, and more to come ;-) mensen aansporen om de wereld in bloei te zetten en na te laten denken over dat het echt tijd is om beter voor de aarde te gaan zorgen en veel meer met de natuur en het seizoen te gaan leven.
Deze verandering begint met een andere manier van denken. Van 'meer, meer, meer' en ‘hebben, hebben, hebben’ naar ‘beter, beter beter’. Geen producten meer die het milieu vervuilen, maar juist op een laagdrempelige manier een bijdrage leveren aan de natuur en biodiversiteit. De producten van Marie Bee Bloom zijn allen de dragers van die belangrijke boodschap. Het Marie Bee Bloom avontuur begon met het mondkapje, het werd onverwachts een wereldhit.
Ik was op de radio in alle staten van America en stond onlangs nog in een Koreaans Magazine, echt te gek.
De zaden die ik nu gebruik zijn enkel bestemd voor Europa. Voor nu is het dus nog 'Bloom Europe’, maar de ambitie is Bloom the World. Vanuit de hele wereld heb ik aanvragen gekregen, maar die heb ik tot zover nog niet allemaal kunnen inwilligen.
In mijn achterhoofd weet ik dat er een kans ligt om een American- en Azian-dream waar te maken omdat mijn merk in alle uithoeken van de wereld al in meer of mindere mate bekendheid heeft gekregen… wie weet…alles stap voor stap. Ik heb nog veel ideeën.

Tot slot: onze missie is mensen te inspireren en helpen een healthy habit (gezonde routine) te starten. Wat is jouw (dagelijkse) gezonde gewoonte?

Mijn dagelijkse gezonde gewoonte is meer een jaarlijkse gezonde gewoonte. Wij proberen thuis ‘met het seizoen mee’ te eten, zo veel mogelijk biologisch. En niet allen omdat ik denk dat dat gezonder is en beter voor de aarde, maar ook omdat je je dan nog echt kan verheugen op bepaalde voedingsproducten. De maatschappij is naast ‘meer, meer, meer' ook een ‘nu, nu, nu' maatschappij geworden, dat vind ik jammer.
Verheugen is zo’n mooie emotie, die zou ik graag behouden en meer mensen gunnen om te ervaren.
Midden in de winter een flitskoerier bellen om een doosje aardbeien binnen een kwartier te laten bezorgen? Dat gaat er bij ons thuis echt niet in.


Jouw winkelmand (0)

Je winkelmand is leeg

Dit vind je misschien ook leuk :